Waar gaat de reis naartoe?

Nog maar twee nachtjes slapen voor vertrek. De zenuwkriebels beginnen op te komen en de inpak-stress slaat toe. Wat moet ik mee?! Vergeet ik iets?! AAAH HET PAST NIET! Gelukkig biedt de gedetailleerde paklijst van de tourneecommissie voor de meeste koorleden wel uitkomst. Zuid-Afrika... dan denk je toch gauw aan korte mouwen en zonnebrillen. Maar nee, het is momenteel winter in het verre zuiden, dus lange broeken, dikke pyjama's en zelfs handschoenen worden grinnikend aan de reeds propvolle koffers toegevoegd. 

Het belooft een spectaculaire reis te worden. Onze eerste en belangrijkste bestemming bevindt zich op een paar kilometer van onze landingsplaats in Johannesburg. Vanaf daar zullen we onze route per bus vervolgen richting Tschwane (Pretoria), waar dit jaar de tiende editie van de World Choir Games gehouden wordt. De World Choir Games vormen een gigantisch internationaal korenfestival dat elke twee jaar plaatsvindt en vaak wordt gezien als de Olympische spelen van de korenwereld. Koren van over de hele wereld reizen af naar deze spelen om hier tegen elkaar te strijden, maar ook heel veel van elkaar te leren.

Het is niet de eerste keer dat Dekoor meedingt in deze strijd: in 2010 won het toenmalige koor de eerste prijs in de categorie jazz op de spelen in China. Twee jaar later werd deze titel succesvol verdedigd in Cincinnati in Amerika en werd ook de eerste prijs in de categorie pop aan de prijzenkast toegevoegd. De laatste keer dat Dekoor meedeed aan The Games was in 2014. Ditmaal wist het koor beide titels wederom te behalen in Riga. Nu, vier jaar later met een inmiddels bijna volledig vernieuwd koor, gaan we de uitdaging opnieuw aan.

Na de World Choir Games zetten we onze reis voort richting de KwaZulu-Natal Midlands. Hier zullen we verblijven op een grote boerderij in Howick en organiseren we ons eigen "Bring and Braai" concert voor de lokale bewoners. Bovendien trekken we deze tweede week de natuur in om al wandelend te genieten van de prachtige Drakensbergen, de grootste bergketen van Zuid-Afrika. Voordat we teruggaan naar onze eigen home town maken we nog een laatste stop: St. Lucia. Daar staat onder andere een safari op de planning, want we kunnen natuurlijk niet terug naar Nederland zonder de big five gespot te hebben! Na nog één overnachting in een herberg in Johannesburg zullen we Zuid-Afrika op zaterdag 21 juli dan echt gedag zeggen en dromerig terugvliegen naar Nederland.

Benieuwd naar onze ervaringen tijdens deze veelbelovende reis? Laat je email-adres achter in het menu aan de zijkant en blijf op de hoogte!
Wij kunnen niet wachten!

Liefs,

Dekoor









Comments

Popular posts from this blog

Het aftellen begint!

Mmm... On my way!