Warme kleren en repeteren

De groep is weer compleet en we zijn geinstalleerd op de universiteitscampus van Pretoria. Het eerste touristische uitstapje is gemaakt, de eerste concurrenten zijn ontmoet en de eerste repetitieuurtjes zijn achter de rug. Nog een dagje repeteren en dan is het zover... de eerste competitie!

Even napraten na een superfijne repetitiedag in de botanische tuinen.

De kop is eraf! We zijn geïnstalleerd op de universiteitscampus van Pretoria. De groep zit verdeeld over vijf appartementen waarin iedereen z'n eigen studentenkamertje heeft. Het was eerst wel even wennen: het wordt hier 's nachts namelijk heel koud en op de campus doen ze niet aan verwarming. Oftewel, 's avonds met warme pyjama's en dikke sokken aan onder de wol. Overdag zijn de temperaturen gelukkig een stuk aangenamer en knopen we onze truien en vesten regelmatig om ons middel. Zo ook gisteren, toen we op ons eerste toeristische uitstapje het Freedom Park bezochten. Onze gids begeleidde ons door het museum en de tuinen en vertelde ons over de geschiedenis van Zuid-Afrika. In het museum werden we verwelkomd met gezang en werd ons zelfs een Afrikaans lied aangeleerd. Fonetisch meebrabbelend met de tekst verwonderden we ons over de onverborgen aanwezigheid van muziek in de Afrikaanse cultuur. Een tweede muzikaal moment volgde al gauw, toen we na het eten in de kantine van de campus spontaan werden toegezongen door het keukenpersoneel. Hierna vroegen zij ons ook voor hen te zingen waarop we een magische serenade van Total Praise zongen die bij velen kippenvel teweegbracht. Een collectief besef dat we echt in Zuid-Afrika zitten en hier samen zijn voor de muziek maakte vele emoties los; we hebben er zo veel zin in! Na nog een uurtje repeteren met Christoph en Marijke zochten we lekker onze bedden op.

Een goede nachtrust kwam vandaag goed van pas. Om half tien vanochtend vertrokken we in busjes naar de botanische tuinen van Pretoria. Op deze prachtige locatie hebben we de hele dag gerepeteerd voor de jazzcompetitie. De spanning was voelbaar en maakte deze allerlaatste jazzrepetitie tot misschien wel de meest succesvolle in tijden. De blend werd met de minuut beter en na een allerlaatste doorloop waren we het er allemaal over eens: Dekoor is er klaar voor! Wat de uitkomst ook mag zijn, we zijn trots op wat we kunnen en gaan genieten morgen.

Liefs,

Dekoor

p.s. voor een video-impressie van onze avonturen kun je onze instagram account checken: Dekoor op instagram


Comments

Popular posts from this blog

Het aftellen begint!

Mmm... On my way!

Waar gaat de reis naartoe?